Hej ti! Zaprati nas!
Pratite nas! Veoma smo društveni 😉
Tragom Istine

Tragom Istine

Žena koja je prestala da… SVE JE PRESTALA! AFIRMATIVNI TEKST KOJI MORATE PROČITATI!

Advertisement
Advertisement

Tragom Istine

Published

on

Shvatila je da je ono što jest i da nije iskrenost prema sebi smetnja svojoj duši i svijetu.

Prestala je slušati buku čitavog svijeta i prepoznala je tihi glas svoje duše kao najljepši mogući zvuk.

Prestala je ispitivati ​​svoje motive, namjere, privlačnost svoje duše. Shvatila je da pitanja traže odgovore, a možda je već znala odgovore.

Prestala je pokušavati, gurati se, gurati i ostati na teži način. Shvatila je da ako ostavi neke stvari po strani mogla bi krenuti drugim putem.

 
Završila je s prijateljima koji su je podsjećali na veselije i lepršavije. Shvatila je da ne razumiju koliko je duboko plivala u vodama života, osjećajući se kao kod kuće u njihovim mračnim dubinama, da umire na površini.

Završila je odvraćajući, negirajući, male bolesti ovisnosti koje su je odvraćale od istinskih želja njene duše. Shvatila je da snaga karaktera dolazi iz fokus i predanosti.

Prestala je poricati želje koje su joj izvikivale iz duše svaki dan. Shvatila je da će, ako ona ništa ne učini za njih, umrijeti mirnom smrću odvodeći dio svoje duše sa sobom.

Završila je noćnim zabavama i koktelima na kojima razgovori samo dodiruju površinu života. Shvatila je da pića stvaraju iskrivljenu stvarnost i privremenu sreću koja nije stvarna i nestaje u svjetlu dana.

Prestala je pokušavati da udovolji svima. Shvatila je da nikad ne može uspjeti.

Prestala je ispitivati ​​sebe. Shvatila je da njeno srce zna istinu i da ga mora slijediti.

Prestala je analizirati sve mogućnosti, mjeriti prednosti i nedostatke i pokušavala je otkriti sve prije nego što je skočila. Shvatila je da skok ne podrazumijeva u potpunosti znanje gdje treba da se sastane.

Prestala je da vodi bitke sa sobom, pokušavajući da promijeni ono što je znala da jest. Shvatila je da je svijet dovoljno težak da bude potpuno svoj, pa zašto od toga praviti izazov.

Prestala je da se brine jer se brinula cena koju je platila da sve sredi kako treba. Shvatila je da briga ne mora da bude deo procesa.

Prestala je da se izvinjava i mazi, kako bi drugima učinila da su udobni i da se uklapaju. Shvatila je da je prianjanje precijenjeno i da je sjaj njene svjetlosti učinio druge dovoljno hrabrima da učine isto.

 
Završila je sa svim “što bi trebalo” i “trebalo” na ovom svijetu. Shvatila je da jedini moral u njenom životu dolazi iz onih stvari koje su joj tako jako kucale u duši da ih nije mogla učiniti.

Prestala je kajati i sve što je “mogla”. Shvatila je da se kasno viđenje nikad ne može primijeniti, jer su okolnosti u retrovizoru uvijek različite, a svoj život prolazite kroz prednji prozor.

Završila je prijateljstva na osnovu zajedničke istorije i prošlih iskustava. Shvatila je da ako prijatelji ne mogu odrasti zajedno ili ako više ne slijede isti put, u redu je samo ih pustiti.

Prestala je pokušavati da se uklopi – da bude dio popularne mase. Shvatila je da je cijena koju mora platiti biti previsoka i izdati joj dušu.

Prestao je da joj veruje. Shvatila je da ima poverenja u ljude koji su nepouzdani – zato je započela sa osobom u koju je najviše vjerovala – sebe.

Završila je umorna. Shvatila je da dolazi od trošenja vremena na stvari koje joj ne donose radost niti ne njenu dušu.

Prestala je pokušavati da sve skupi, znala je sve odgovore, isplanirala je sve i uvidjela sve mogućnosti prije nego što je i započela. Shvatila je da život teče i da su zaobilaznice i neočekivani trenuci neki od najboljih dijelova života.

Prestala je tražiti razumijevanje od bilo koga osim sebe. Shvatila je da je ona jedina osoba na koju troši sve i razumijevanje sebe mnogo je važnije od razumijevanja nekog drugog.

Prestala je da traži ljubav. Shvatila je da je ljubav i prihvaćanje sebe najbolja vrsta ljubavi i da je to sjeme iz kojeg su započele sve druge ljubavi.

Prestala je da se bori, pokušavajući da se promijeni zagrlivši svoje tijelo. Shvatila je da je tijelo u koje je došla na ovaj svijet jedino što ima – da ga ne može zamijeniti ili obnoviti – pa su ljubav i prihvaćanje jedini način.

 
Prestala je stalno podešavati, povezivati ​​se i ažurirati. Shvatila je da su vijesti i vijest ovog svijeta uvijek tu – kakofonija koja nikad nije usporavala ili utihnula, te da je slušanje tišine njene duše bila bolja stanica za podešavanje.

Prestala je maltretirati i mučiti se kao da će bilo koja od ovih stvari donijeti promjene ili učiniti je boljom. Shvatila je da ljubaznost i samilost prema sebi i drugima postižu mnogo više.

Prestala je uspoređivati ​​i gledati na tuđe živote kao na ogledalo svog života. Shvatila je da je držanjem ogledala ugledala sebe u najboljem i najdivnijem svjetlu.

Prestala je biti tiha, bez emocija i držala usta zatvorena. Shvatila je da se njezin glas i osjećaji mogu pratiti do njenih najdubljih želja i čežnje samo ako je slijedila njihovu nit.

Prestala je biti u pravu. Shvaća da je istina svih relativna i lična, tako da je jedina stvarna istina ona za koju osjeća da je istinita za nju.

Prestala se osjećati kao gostica na ovom svijetu. Shvatila je da se možda nikada neće osjećati kao kod kuće na ovom svijetu, ali osjećaj doma u svojoj duši sasvim je dovoljan.

Prestala je dopuštati drugima da je iscrpljuju – ljudi koji nisu željeli iskoristiti svoje vrijeme za svoje procese, i preko nje su vidjeli prečace. Shvatila je da može dijeliti iskustva, ali da svako mora raditi svoj posao.

Prestala je misliti da postoji toliko toga da nauči. Shvatila je da može mnogo znati samo ako posluša.

Prestala je pokušavati mijenjati druge ili im pomagati da vide neke stvari. Shvatila je da može voditi samo primjerom, a jesu li vidjeli ili slijedili to je na njima.

Prestala je da kritikuje sebe. Shvatila je da taj glas nije njen.

Prestala se takmičiti i bila je nezadovoljna svojim smještajem. Shvatila je da sadašnji trenutak ima sve što je potrebno da je prevede u sljedeći trenutak. Nije bio tamo – bio je ovdje.

Prestala je gledati sebe kao povrijeđenu, kao nešto što bi trebalo izbjeći, kao da je to kriva. Shvatila je da je bol podjednako oblikovao kao radost i da je oboje potrebno za učenje i razvoj.

Prestala je suditi. Shvatila je da prosuđivanje podrazumijeva prisustvo ispravnog i pogrešnog – i da postoji razlika između korištenja informacija za informiranje i ukazivanja nekom drugom da je pogrešno.

Prestala je donositi zaključke. Shvatila je da samo treba pitati.

Prestala se žaliti. Shvatila je da će ona, ako samo zna bolje, bolje učiniti.

Prestala je da se ljuti. Shvatila je da je ljutnja samo svjetiljka koja pokazuje ono čega se najviše boji, a kada je osvijetlila ono što je trebala vidjeti, više se nije morala držati toga.

Prestala je biti tužna. Shvatila je da tuga raste kad je izdala dušu i donijela odluke koje nisu bile vjerne samoj sebi.

Prestala je da se igra u maloprodaji. Shvatila je da ako je drugi ne može podnijeti njezino svjetlo, to je bilo zato što se plaše vlastitog.

Prestala se skrivati ​​i pretvarati se. Shvatila je da se maske guše i čine je klaustrofobičnom.

Prestala je slušati tuđe kritike i pritužbe. Shvatila je da ne govore ništa o njoj – samo su je obavještavali o svojim shvaćanjima.

Prestala je da viče zbog buke ovog svijeta. Shvatila je da i glasno može živjeti mirno.

Prestala je da traži dozvolu, potvrdu ili ovlaštenja. Shvatila je da je i sama majstorica.

Prestala je pokušavati biti nešto što nije. Shvatila je da je svrha života biti istinski sretna i roditi se da bude … a ako se dovoljno dugo zaustavi da to zapamti, prepoznat će sebe.

Otvoreno pokazujete osjećaje
Skloni ste otvaranju novim ljudima nevjerojatno brzo.

Ne ukrašavate svoja osećanja i često ste taktični.

Nije te briga ko zna kako se stvarno osjećaš.

Stvarno ti je stalo do svega
Suočite se, postoji nekoliko stvari zbog kojih se ne osećate strastveno.

Strastveni ste za neke stvari ili vas nije briga. Nema srednjeg terena.

Kad pronađete svoju strast, borite se za nju svim silama.

I s tim na umu …

Borba bez ograničenja
Kada se u nešto zaglaviš, to je borba do smrti.

Međutim, vaš se intenzitet ne manifestira uvijek kao čista agresija.

Situaciji pristupate mudro i s budžetom.

Govorite sažeto i uvjerljivo
Nikad, nikada ne reci nešto što ne misliš.

Dobar ste govornik, ali još važnije je da vaše riječi nose težinu.

Govorite sa ubeđivanjem svaki put kada otvorite usta.

Iskrena si zbog boli
Direktni ste i ne gubite vrijeme na gluposti.

Kad nešto kažete, to mislite, bilo da je pozitivno ili negativno.

Vi ste iskrena osoba.

Želite smislen razgovor
Razgovarajte o vremenu ili vas posljednja igra uopće ne zanima.

Želite konkretan razgovor, a ne nešto aktualno i besmisleno.

Filozofija, psihologija, duhovnost, umjetnost, društvo – to su teme koje želite.

Nastavi da čitaš...

Ne volim peglanje i ne peglam se zbog muškarca. Ako me voli, peglao bi svoju majicu

Evo teksta ukrajinske psihologinje Elene Shpundra, koji pokazuje kako zrela žena gleda na ljubav.

“Skoro imam 42 godine, a s vremena na vrijeme volim reći da ne vjerujem u ljubav, romansu ili sreću” do kraja života. ” Ja sam uglavnom otvoren za muškarce i bez oklijevanja im dajem do znanja što volim, a šta ne.

Takođe, bez mnogo oklevanja, kažem im da odu u pakao.

Oduvijek nisam bio takav. Zadovoljio sam muškarce, kuhao ih, kupovao poklone, čekao njihove poruke, bio spreman otići s njima na kraj svijeta. Svaki put sam se bila spremna potpuno predati ljubavi. Ali ako više nisam spremna za to, znači li to da je više ne mogu voljeti?

Kad smo mlađi, uglavnom tražimo sebe, a to može biti i prilično bolno. Ponekad je potrebno istražiti granice, preispitati sebe kako biste znali ko ste.

Zrelost je vrijeme kada se zaista pomirite sa sobom. Nakon mladenačkog sljepila i razmišljanja o žrtvovanju, počinjemo živjeti za sebe.

To ne znači da nam više niko ne treba. Znači li to da smo postali uspješni, egocentrični, samopouzdani ili usamljeni? Ne.

Želimo ljubav, toplinu i odnose pune razumijevanja baš kao što smo imali i kad smo imali 20 godina. Ali do sada smo saznali da su u zdravom odnosu sve ove stvari recipročne.

Zato više ne radim ove stvari:

1. Ne čekam poruke i pozive od čovjeka.

Ili prvo pošaljem poruku ili isključujem iz života one koji nemaju vremena ni da me nazovu, ni napišu da su zauzeti.

2. Ne želim ići na sastanak ako mi mjesto i vrijeme ne odgovaraju.

Ako muškarca ne zanima koliko je žena zaposlena, u njenim željama, udobnosti, to nikako nije dobro. To je upravo takav tip muškarca koji mi ne treba.

3. Ne opraštam mu ako mi ne kupi poklon za rođendan.

Volim muškarce koji troše novac na ženu koju vole. Ljudi koji siromaše novacom obično su oskudni za sve ostalo. Čak i ako se ne sjećate datuma koji je važan za njegovog partnera, oni pokazuju koliko ne cijene.

4. Ne mogu opravdati nečiji neuspjeh nakon 40 godina.

To ne znači da samo tražim novac. Kad smo bili mladi, eksperimentirali smo, pokušavali i padali, radili razne poslove… Do 40. godine trebali bismo imati neku vrstu karijere i pristojno mjesto za život.

5. Neću šutjeti ako mi se nešto ne sviđa.

Neću muškarce izluditi stalnim pritužbama i neću zvučati. Ali ako ne volim prebrzu vožnju, ako me to plaši, neću utihnuti. Neću davati nikakve signale, neću čekati da to primijeti, neću se zadirkivati, otvoreno ću reći: „Ne vozite prebrzo, molim vas. To me plaši. ”

6. Ne bojim se postaviti bilo kakva pitanja. I spreman sam za svaki odgovor.

Kad smo bili mlađi, plašili smo se postaviti bilo kakvo pitanje u vezi sa nečim što nismo razumjeli. Nismo se željeli izlagati stresu, bojali smo se da ćemo biti povrijeđeni ili uplašeni. Ali tim nedostatkom jasnoće naudimo sebi. Ne želim više biti povrijeđen i zato sam spreman sve da razjasnim.

7. Više se ne miješam sa ljubavlju.

Se * s se mogu povezati s ljubavlju. Sa druge strane, ona ne moraju imati nikakve dodirne tačke s ljubavlju.

Ljubav je za mene kad on ujutro ćuti jer volim tišinu; kad se sjeti imena mog psa, i koliko šećera ubacim u kafu; kada popravljam laptop ili se nešto pokvarilo; kad me iznenadi nešto predivno … Ako ništa od toga nema, to znači da jednostavno spavamo zajedno.

8. Nisam ljubomoran na njegove prijatelje ili na njegov posao.

Ili svojoj djeci iz prošlog braka (veze). Ako me muškarac voli, naći će vremena za mene. To mogu prihvatiti jer i ja imam posao i stalno sam zauzet. Ako oboje nađemo vremena jedno za drugo, to znači da je sve u redu – naša veza opstaje. Ako samo nađem vremena za njega, a on je uvijek zauzet, to nikako nije dobro, a pokazuje da je vrijeme za promjenu.

9. Ne peglam njegovu majicu i majicu. Ne volim peglanje.

Ne volim glačati svoje stvari, a kamoli tuđe. Odbijam učiniti bilo šta za muškarca, ako mi se ne sviđa drugo. Ako me voli, pegla će mu majicu.

10. Ne pokušavam bolje da izgledam za muškarcem.

U stvari, kad sretnem nekoga novog, mogu biti ciničan, previše iskren. Ne sramim se govoriti o svojim problemima i poteškoćama. Neko ko želi to može uvijek saznati više o meni.

Skoro imam 42 godine i kao stabljika bambusa sam. Izravno, snažno, fleksibilno i ne tako zahtjevno. Teško me slomiti, saviti me prema volji ili izkoreniti. Teškoće u životu su me ojačale, još uvijek želim voljeti. Samo nisam spremna žrtvovati se za nekoga.

Ljubav je stvaranje, a ne uništenje i žrtvovanje. Onda, kreirajmo. ”

Nastavi da čitaš...

Deo “buđenja” znači učenje prepoznavanja vrste ličnosti koju imate. Poznavanje vaših emocionalnih, fizičkih i psiholoških sklonosti može vam pomoći da bolje shvatite sebe i sprečite patnju u vašem životu.

Sve više i više ljudi počinje shvaćati da spadaju u kategoriju ljudi sa empatijom (saosjećanjem), visoko osjetljivi na energije i emocije u okruženju. Empatična osoba je ona koja ima sposobnost razumijevanja mentalnih i emocionalnih stanja drugih ljudi. Ti ljudi imaju visoku socijalnu inteligenciju i vrlo su dobri u pomaganju drugima da riješe svoje probleme. Nažalost, empatični pojedinci obično nose emocionalni teret jer osjećaju ono što osjećaju drugi oko sebe.

Važno je prepoznati da ste osjetljivi na energiju, jer često u životu imamo tendenciju da mislimo da ono što osjećamo izvorno u nama. Šta ako su neke naše misli, emocije i osjećaji rezultat ljudi koji su u istoj sobi s nama? Ili ljudi s kojima smo bliski u životu?

Evo 8 uobičajenih osobina koje imaju empatični i energetski osjetljivi ljudi. Koliko njih možete prepoznati?

1. Možete osjetiti tuđe emocije čak i kada oni nisu prisutni
Ako ste empatična osoba, u stanju ste da pokupite energetska polja drugih čak i kada ih nema oko vas. Možda su na drugoj strani grada ili čak države, a vi ste još uvijek u stanju pokupiti njihove emocije. Za nekoga tko je toliko osjetljiv na energiju, dobra je ideja naviknuti ga pitati: “Jesu li ovi osjećaji moji?”

Mnogo patnji može se spriječiti ako naučite prepoznati da je ponekad ono što osjećate rezultat tuđeg energetskog polja, a ne nečega što se događa u vašem vlastitom životu.

2. Osjećate se prenapučenošću u gomili
Velika gužva jednostavno predstavlja preveliku dozu prijenosa energije koju je teško preuzeti. Previše poticaja i previše strane energije mogu potpuno izbaciti energiju iz empatične osobe. Više volite male grupe ljudi ili samoću nad velikim okupljanjima jer su previše iscrpljujuće i teško ih je podnijeti.

3. Osjetljivi ste na svjetlost, zvukove, mirise i dodire
Lako je preopteretiti svijetla svjetla i oštre osjećaje ukusa, dodira i mirisa. Biti empatičan znači imati vezu između uma i tijela, što vas po svojoj prirodi čini osjetljivijim na svu energiju uopće, pa čak i na elektromagnetske energije i osjetilne informacije.

4. “Znate” stvari za koje nemate dokaze
U sebi ste u stanju da „znate“ stvari za koje nemate logičnih dokaza. Drugim riječima, imate vrlo jaku intuiciju i sposobni ste interpretirati stvari, što vam daje uvid u znanje koje drugi ljudi još ne mogu vidjeti. Ako ste energetski osjetljivi, možda ćete moći nekoga pogledati, reći da je loš i treba ga izbjegavati.

Možda ste prijatelju rekli da njegov partner nije pouzdan i da ste jednostavno imali “osećaj” o tome, da biste kasnije saznali da je njegov partner bio neveran.

5. Kažu vam da ste previše osjetljivi
Ljudi oko vas kažu da ste previše osjetljivi. Osjetite više, više procesirate i osjetite osjećaje dublje od većine ljudi.

6. Znate, lagali su vas, čak i kad to ne možete dokazati
U stanju ste dobro čitati govor tijela i u stanju ste da imate mentalnu sliku o emocijama i psihološkim stanjima drugih. Kada vam ljudi lažu, primećujete promenu u njihovom energetskom polju i u tonu njihovog glasa. Znate da znaju da lažu i da imate dobru predstavu o tome što se točno događa u njihovom energetskom polju. Ako budete empatični, dobijate vrlo jak detektor prevare.

7. Teško je gledati nasilje na televiziji ili u filmovima
S vremena na vrijeme nasilje na televiziji preopterećuje vas sposobnošću da se postavite u položaj druge osobe i osjetite kako bi bilo doživjeti nešto slično. Iako samo djeluje, lansirani ste u psihološki i emocionalni prostor kao da se događa u stvarnom životu.

Nastavi da čitaš...

Kada imate prilično raštrkan životni raspored, svaka minuta je važna. Osjećate se kao da morate stalno provjeravati jeste li učinili sve ili stalno žuriti na svoje sljedeće odredište. I bez obzira koliko stvari istovremeno radite, nikad nemate dovoljno vremena za dovršavanje svih svojih dnevnih zadataka.

Upravo tako je izgledao moj život u posljednje dvije godine. Moj život i razmišljanja kontroliraju se elektronskim obavijestima, zvonjenjem telefona i pretrpanim programima rada. I iako dajem sve od sebe da postignem sve, jednostavno uspijevam.

Da budem jasniji – prije šest godina bio sam blagoslovljen malim bićem koje se ponaša prilično “nevjerojatno”, kad žuri:

♦ Kad krećemo, ona izvlači sve iz torbice i isprobava svoju novu krošnju.

♦ Kad već kasnim deset minuta, inzistira na tome da joj odmah izvučemo plišanu plišanu igračku iz svog sjedišta.

♦ Kad trebam pripremiti ručak, ona počinje razgovarati s starijom damom koja izgleda poput svoje bake.

♦ Kada imam slobodnih pola sata, ona želi da zaustavimo kolica i mazimo svakog prolaznog psa.

Moje bezbrižno dijete zapravo je dar s neba, nešto što bi se trebalo dogoditi osobi poput mene, ali to nikada ranije nisam vidio.

Kad živite tako da svaku minutu planirate, imate takozvanu „tunelu viziju“ – samo gledate šta dalje treba učiniti. Kad god bi me dijete izazvalo da odstupam od svog glavnog rasporeda, pomislila bih sebi: “Sada nemamo vremena za to.” Prema tome, riječ koju najčešće izgovaram najdražem malom biću je: „Požuri!

Započinjem s “Požuri, zakasnit ćemo” i završavam s “Nećemo dobiti ništa ako ne požurite”.

Dan započinjem s „Požuri sa doručkom; Požurite s oblačenjem “, a završavam sa:” Požurite sa četkicom za zube i požurite spavati. ”

I iako Požurim nije magična riječ koja stvarno ubrzava moje dijete, i dalje to izgovaram, vrlo često. Možda i više od toga da kažem „volim te“.

Istina boli, ali istina također liječi i dovodi do toga kakav bih roditelj zapravo želio biti.

Jednog sudbonosnog dana stvari su se promijenile.

 

Tek što sam podigao moju stariju kćer iz vrtića i krenuo prema autu, čuo sam kako starija djevojčica govori svojoj mlađoj sestri: “Koliko si spor”. Okrenula sam se i vidjela ljutu djevojku kako prekrižuje ruke i uzdahne – to je bila moja mini kopija. Zapravo sam vidio sebe. Odjednom su mi se oči otvorile – bio sam nasilnik koji je neprestano žurio svojoj djeci i vršio pritisak na njih kad su samo željeli uživati ​​u životu.

Zastao sam, pogledao mlađu kćer i rekao: „Strašno mi je žao što sam te neprestano žurilo. Sviđa mi se što uživate u svakom trenutku i volio bih da budem poput vas. ”

Obje moje kćeri činile su se prilično iznenađene mojim bolnim priznanjem.

“Obećavam da ću od sada biti strpljiviji”, rekoh zagrlivši moju malu kovrčavu.

Nije bilo teško izbaciti „Požuri“ iz vokabulara. Bilo mi je malo teže čekati da se moja polako djevojčica pripremi, ali tada sam odlučila da ću joj, kad idemo negdje, dati još malo vremena za pripremu (iako bismo i tada mogli zakasniti).

Prije tri godine obećao sam da ću usporiti. Slabiji tempo života ponekad mi predstavlja napor, ali moja mlađa kćer svakodnevno me podsjeća zašto moram ići dalje. Podsjetila me je prije neki dan.

Vozili smo se biciklima, a prije nego što smo otišli na počinak, kupio sam joj mali suvenir. Dok smo sjedili za obližnji stol za piknik, moja je djevojčica neko vrijeme promatrala njen ledeni toranj koji je držala u ruci. Odjednom je podigla glavu i zabrinuto me upitala: “Moramo li žuriti, mama?”

„Ne morate žuriti. Polako, rekao sam nježno. Lice joj se naglo osvijetli, a ramena opušte. Sjeli smo i razgovarali o svemu o čemu šestogodišnja djevojčica želi razgovarati i saznati, a čak i neko vrijeme provodimo samo gledajući i uživajući u tišini i prizoru oko nas.

Dao sam svom djetetu još malo vremena, a zauzvrat mi je dala svoj zadnji zalogaj i podsjetila me da sve ima bolji ukus i da ljubav dolazi lakše onog trenutka kad prestaneš žuriti kroz život.

Nastavi da čitaš...

MoŽda vam se svidi...